|
Гендерні дослідження у лінгвістиці
|
|
| Карюн | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 15:56 | Повідомлення # 16 |
|
Рядовий
Група: Користувачі
Статус: Offline
| Я погоджусь з тим, що поняття мовна незграбність не можна застосовувати лише до чоловіків)) Вона притаманна не меншою мірою і жінкам)
|
| |
|
|
| Tania | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:02 | Повідомлення # 17 |
|
Лейтенант
Група: Модератори
| Quote (Карюн) Я погоджусь з тим, що поняття мовна незграбність не можна застосовувати лише до чоловіків)) Вона притаманна не меншою мірою і жінкам) так! я інколи навіть за собою помічала, такі ляпи (особливо, коли хочеться поділитись чимось цікавим, і намагаєшся як можна швидше це зробити ) 
"У кожного свої зорі" (А. Сент-Екзюпері)
|
| |
|
|
| Карюн | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:04 | Повідомлення # 18 |
|
Рядовий
Група: Користувачі
| Погоджуюсь з тим, що поняття мовна незграбність не можна застосовувати лише до чоловіків, адже серед жінок це явище теж досить розповсюджене )) Додано (21.05.2010, 16:04) ---------------------------------------------
це я не побачила, що вже написала свою думку 
|
| |
|
|
| littleSuNNy | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:04 | Повідомлення # 19 |
 Сержант
| у статті писалося, що "слова-паразити чоловіки часто вживають, аби подолати мовну незграбність" і ви пишете, що на вашу думку мовна незграбність - це використання ненормативної лексики (або навіть слів-паразитів) у мовленні людини, не важливо чоловік це чи жінка, тобто, слова-паразити вживають, для того, щоб подолати вживання слів-паризитів?)))) А передумова мені зрозуміла - в момент, коли їй( людині) нічого сказати, або словниковий запас не достатній для висловлення певної думки, вона використовує ненормативну лексику, але я не погоджусь з цим вдруге)
|
| |
|
|
| littleSuNNy | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:05 | Повідомлення # 20 |
 Сержант
| Карюн,
|
| |
|
|
| gender-pdpu | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:12 | Повідомлення # 21 |
|
Admin
Група: Адміністратори
| На ваш погляд, чому ім'я Уля замінюється на Юля у «МІСТЕР І МІСІС Ю-КО В КРАЇНІ УКРІВ» Марії Матіос?
|
| |
|
|
| Tania | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:15 | Повідомлення # 22 |
|
Лейтенант
| Quote (littleSuNNy) у статті писалося, що "слова-паразити чоловіки часто вживають, аби подолати мовну незграбність" і ви пишете, що на вашу думку мовна незграбність - це використання ненормативної лексики (або навіть слів-паразитів) у мовленні людини, не важливо чоловік це чи жінка, тобто, слова-паразити вживають, для того, щоб подолати вживання слів-паризитів?)))) А передумова мені зрозуміла - в момент, коли їй( людині) нічого сказати, або словниковий запас не достатній для висловлення певної думки, вона використовує ненормативну лексику, але я не погоджусь з цим вдруге) Цікаво, в чому не погоджуєтесь?
|
| |
|
|
| littleSuNNy | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:23 | Повідомлення # 23 |
 Сержант
| в тому,що такого роду слова використовують через те, що не можуть висловити певну думку або через нестачу словникового запасу....а інколи люди це роблять ,повторюсь ,щоб привернути до себе( помилкова думка) увагу, говорять так як усі, щоб не відрізнятися, або ж навпаки - щоб говорити не так ,як усі - нормативно) це вже - психологія))
|
| |
|
|
| Tania | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:30 | Повідомлення # 24 |
|
Лейтенант
| Quote (littleSuNNy) і ви пишете, що на вашу думку мовна незграбність - це використання ненормативної лексики (або навіть слів-паразитів) у мовленні людини, не важливо чоловік це чи жінка, тобто, слова-паразити вживають, для того, щоб подолати вживання слів-паризитів?)))) цікаво, де Ви таке знайшли.... і чому дійшли таких висновків?
|
| |
|
|
| littleSuNNy | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:35 | Повідомлення # 25 |
 Сержант
| Tania, читайте вище)) всю історію розмови))
|
| |
|
|
| mirka | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:49 | Повідомлення # 26 |
|
Лейтенант
| Quote (littleSuNNy) mirka, ви вважаете, що навіть через протест є нормальним використання ненормативної лексики? Власне мені здається, що людина просто в такий період не знає, як самовиразитись) і не знаходить іншого способу ,як привернути увагу до себе таким чином) я не вважаю це нормальним, але це вже доведено психологами))) хлопці, які в період цей спілкуються з дівчатами сприймаються з насмішками, саме тому починається "протест" і хлопці вже дотримуються своєї ролі-за якою вони мають бути брутальними, мужніми.. я вважаю, що саме через це ми від чоловіків частіше чуємо ненормативну лексику і сприймаємо її як належне. ролі вже розподілені й якісь зміни їх сприймаються вороже
|
| |
|
|
| littleSuNNy | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:51 | Повідомлення # 27 |
 Сержант
| сприймаємо як належне?) та ні))) все одно - кульура спілкуання має бути у всіх!
|
| |
|
|
| gender-pdpu | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 16:56 | Повідомлення # 28 |
|
Admin
Група: Адміністратори
| І все ж таки хотілось би почути відповідь на питання під номером 21.
|
| |
|
|
| mirka | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 17:00 | Повідомлення # 29 |
|
Лейтенант
| littleSuNNy, та все одно ж, коли ми чуємо лайку від чоловіків-ми думаємо: "Це ж чоловіки!"... а коли від жінки: "Як вона може!".. і ву тому ж дусі...
|
| |
|
|
| Tania | Дата: П`ятниця, 21.05.2010, 17:06 | Повідомлення # 30 |
|
Лейтенант
| littleSuNNy, прочитала всю історію! а відповідь на своє запитання так і не знайшла
|
| |
|
|