Вітаю Вас Гість | RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Гендерні дослідження у лінгвістиці
mirkaДата: П`ятниця, 21.05.2010, 17:07 | Повідомлення # 31
Лейтенант
Група: Модератори
Репутація: 3
Статус: Offline
gender-pdpu, ім'я Юля змінюється на Уля, тому що з давньогрецької ім'я Юлія перекладається як «м'яка, пухнаста, кучерява». Вилучивши м'який приголосний, авторка розкриває справжній характер Юлії Тимошенко через ім'я, показуючи, що це людина не стільки «м'яка», скільки тверда у своїх рішеннях. Крім того, Уляна – це ім'я, що походить від чоловічого імені Улян. Згідно з деякими дослідженнями психологів, жінка – носій імені, що має чоловічий відповідник, набуває певних чоловічих рис.

littleSuNNyДата: П`ятниця, 21.05.2010, 17:09 | Повідомлення # 32
Сержант
Репутація: 1
на жаль, ніхто не відповів на питання щодо гендерної педагогіки....дякую всім за увагу...всім творчих успіхів)

Temo4kaДата: П`ятниця, 21.05.2010, 17:23 | Повідомлення # 33
Рядовий
Група: Користувачі
Репутація: 1
mirka, ґрунтовна відповідь!!! і влучне спостереження smile clap

Повідомлення відредагував Temo4ka - П`ятниця, 21.05.2010, 17:24

TaniaДата: П`ятниця, 21.05.2010, 17:55 | Повідомлення # 34
Лейтенант
Репутація: 2
Quote (mirka)
я не вважаю це нормальним, але це вже доведено психологами))) хлопці, які в період цей спілкуються з дівчатами сприймаються з насмішками, саме тому починається "протест" і хлопці вже дотримуються своєї ролі-за якою вони мають бути брутальними, мужніми.. я вважаю, що саме через це ми від чоловіків частіше чуємо ненормативну лексику і сприймаємо її як належне. ролі вже розподілені й якісь зміни їх сприймаються вороже

цілком погоджуюсь з Вами! цікаво, чому ж тоді жінки використовують таку лексику! smile

"У кожного свої зорі" (А. Сент-Екзюпері)

mirkaДата: П`ятниця, 21.05.2010, 20:04 | Повідомлення # 35
Лейтенант
Temo4ka, дякую)))

mirkaДата: П`ятниця, 21.05.2010, 20:10 | Повідомлення # 36
Лейтенант
Tania, хтось для самоствердження, хтось для того, щоб бути на одному рівні з чоловіками, хтось багато спілкувався в такому оточенні, де багато таких слів-паразитів.. багато пояснень можна знайти_))

• Сторінка 3 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Пошук: